magazine_cover
© 2007-2021 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis krijgt plaquette op Pearl Harbor
 
Elvis Presley redde de bouw van een Pearl Harbor-oorlogsmonument door een benefietconcert te geven in Hawaï, dat zijn laatste liveshow van zeven jaar - een event dat 60 jaar geleden plaatsvond.

Op 7 december 1941 werd Pearl Harbor gebombardeerd en werd het slagschip USS Arizona tot zinken gebracht, waarbij 1177 het leven lieten. Het schip blijft tot op de dag van vandaag ondergedompeld in Hawaii en bevat de rustplaats van 1102 soldaten en mariniers die aan boord zijn omgekomen. Na de Tweede Wereldoorlog begonnen de plannen voor een gedenkteken boven op het schip.

In 1960 was echter minder dan de helft van de 500.000 dollar die nodig was om het USS Arizona Memorial in Pearl Harbor te financieren, bijeengebracht.

Niettemin zou het Elvis Presley zijn die maar liefst $ 64.000 zou inzamelen voor de site met een lokaal benefietconcert.

De liveshow in Hawaï vond vandaag 60 jaar geleden plaats op 25 maart 1961 en werd georganiseerd door de manager van The King, Colonel Tom Parker, die dacht dat het een goede publiciteit zou zijn voor The King.

Het jaar daarop, op Memorial Day 1962, meer dan 20 jaar na de "datum die in schande zal leven" van 7 december 1941 toen de Japanners Pearl Harbor aanvielen, werd het monument van de USS Arizona ingewijd.

Dit jaar krijgt Presley eindelijk de historische erkenning die hij verdient met een nieuwe documentaire van de World War II Foundation genaamd Elvis and The USS Arizona. Daarnaast organiseert filmmaker Tim Gray, de voorzitter van de stichting, de creatie van een plaquette die in Honolulu zal worden opgehangen om de rol van Presley onder de aandacht te brengen.
 
 
Gepubliceerd: 25 maart 2021, 14:06
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Elvis Is Back