magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Aanrader: Boxset The American Sound Sessions
 
Sinds 1999 brengt het verzamelaarslabel FTD unieke releases op de markt. Specifiek gericht op de fans van Elvis, dus niet voor het grote publiek. Als onderdeel van de twintigste verjaardag van dit prachtig label werden de American Sound Sessions in de spotlight gezet, welke precies 50 jaar geleden hun doorgang kenden op Danny Thomas Boulevard in Memphis in januari en februari 1969.

Het jaar 1969 werd samen met 1968 een echt keerpunt in Elvis' carriëre. Tijdens deze American Sound Sessions, nam Elvis zoals gekend echte monumenten van songs op als daar zijn 'In The Ghetto', 'Suspicious Minds', Don't Cry Daddy en zoveel meer.

Deze 5 CD-set welkel deel uitmaakt van FTD's nieuwe serie 'Sessions', bevat een boekje van 28 pagina's met zeldzame foto's en memorabilia. Oorspronkelijk was het de bedoeling van FTD om dit set enkel in digitale vorm op de markt te brengen. Op vraag van vele fans wereldwijd werd uiteindelijk ingegaan om het ook fysiek ter beschikking te stellen. Het was nooit de bedoeling van FTD om echt alle opnames van deze legendarische sessies op dit set uit te brengen. Maar uiteindelijk zijn er dus wel een enorm aantal mastertakes én outtakes op terechtgekomen. Verkrijgbaar via ShopElvisMatters.
 
 Bestel nu  
 
Gepubliceerd: 08 april 2021, 22:26
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Too Much Monkey Business