magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Dirigent Bobby Morris overleden
 
Bobby Morris, 93, icoon in de entertainmentindustrie, showproducent, entertainmentregisseur, agent / manager en drummer, overleed op 1 mei 2021 in San Diego.

Bobby was Elvis Presley's oorspronkelijke dirigent van zijn eigen 48-koppige orkest, plus de Sweet Inspirations and The Imperials tijdens het openingsseizoen van het International Hotel in juli 1969.

Morris werd op 30 juni 1927 in Wilno, Polen geboren als zoon van David en Bertha Stempelman en kwam in 1937 op 10-jarige leeftijd naar Amerika, zonder een woord Engels te kennen. In de straten van New York poetste hij schoenen, bezorgde kranten en maaide grasvelden om genoeg geld te verdienen voor een wekelijkse drumles. Terwijl hij zijn vaardigheden als drummer aanscherpte in de resorts van Catskill Mountains, toerde hij met verschillende big bands voordat hij in 1950 een 'klein stadje' in het westen, genaamd Las Vegas, ontdekte.

Hij werd de drijvende kracht achter alle Capitol-opnames van Louis Prima en Keely Smith, en creëerde zelfs zijn eigen kenmerkende drumbeat, beter bekend als 'The Morris Shuffle'.

Bobby speelde drums voor Frank Sinatra, Eddie Fisher, Bobby Darin, en werd door Buddy Rich gekozen om met zijn band op te treden. Hij werkte met tientallen sterren op de Las Vegas Strip, waaronder Barbra Streisand, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Robert Goulet, Peggy Lee, Judy Garland, Danny Thomas, enz.

Met Louis en Keely speelde hij de Kennedy-inhuldiging en verscheen hij op talloze Dinah Shore-shows, Frank Sinatra-specials en Ed Sullivan-shows. Voor zijn werk in deze tijd werd hij onlangs door Stick ‘N’ Skins Magazine genoemd als "Een van de meest invloedrijke drummers van de 20e eeuw."

Hij leidde het succesvolle Bobby Morris Agency, Inc. vanuit zijn eigen gebouw in Las Vegas sinds 1965 en was betrokken bij het beheer, de boekingen en de entertainmentregie van vele grote hotels aan de Strip. In 2019 verscheen zijn autobiografie, "Bobby Morris - My Las Vegas".

Bobby laat zijn vrouw, Joan en drie zonen, Steve, Robbie en Daryl na. Morgen vindt in Las Vegas een herdenkingsdienst plaats voor hem. RIP Bobby!
 
 
Gepubliceerd: 05 mei 2021, 08:45
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Too Much Monkey Business