magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Mark James overleden op 83-jarige leeftijd
 
Mark James, die bekende nummers schreef als "Suspicious Minds", een nummer-1 single voor Elvis Presley in 1969 en "Hooked on a Feeling", een top 5 single voor B.J. Thomas datzelfde jaar - en later een #1 smash voor de Zweedse rockgroep, Blue Swede - overleed op 8 juni 2024 op 83-jarige leeftijd

James schreef ook samen met twee anderen "Always on My Mind", dat voor het eerst werd opgenomen in 1972 door Brenda Lee. Een decennium later werd het nummer opgenomen door Willie Nelson en werd het een #1 country hit. De populariteit was zo groot dat het zijn schrijvers de Grammy Award voor Lied van het Jaar opleverde.

James werd geboren als Francis Rodney Zambon op 29 november 1940 en groeide op in Houston, Tex. Zijn eerste instrument was de viool, maar als tiener pakte hij de gitaar. In 1959 trad hij lokaal op en had hij een single opgenomen genaamd "Jive Note". Gedurende deze tijd veranderde hij zijn naam in Mark James.

Ook in de Houston scene was zanger B.J. Thomas, die een vriend werd. James nam nog twee regionale hits ("Running Back" en "She's Gone Away") op, maar zijn carrièremomentum werd gestopt door militaire dienst tijdens de oorlog in Vietnam. Bij zijn terugkeer naar het burgerleven stelde Thomas voor dat James zich bij hem zou voegen in Memphis. Mark James schreef ook ‘Always On My Mind’ en ‘Moody Blue’. In 2014 werd hij opgenomen in de Songwriters Hall of Fame ik Nashville. Datzelfde jaar was hij ook te gast tijdens Elvis Week 2014 in Memphis.
 
 
Gepubliceerd: 12 juni 2024, 02:12
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I Sing All Kinds