magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Mooiste theaterproductie van het land eenmalig aan Belgische kust
 
Je hebt het mogelijk al in de kranten gelezen: de pers is superenthousiast over de Kerstshow in Bredene. We citeren: "Voor de allereerste keer komt de Elvis-Kerstshow naar Bredene. Deze show, die al 8 jaar op rij verkozen is tot mooiste theaterproductie van het land, brengt een avondvullend programma dat meandert langsheen de grootste kersthits aller tijden, met dit jaar speciale aandacht voor de kerst-songs van Elvis.

Op 8 januari volgend jaar zou Elvis Presley 80 worden. Voor die gelegenheid werd de show “Driving Home For Christmas” dit jaar herdoopt in “Christmas With Elvis”. “Vele mensen linken Elvis nog steeds aan de rock ‘n’ roll-hits uit de jaren ’50 en ‘60”, zegt de initiatiefnemende fanclub ElvisMatters, “maar slechts weinigen weten dat hij ook 25 fantastische kerstsongs heeft opgenomen, zélfs ‘Silent Night’ en ‘White Christmas’. Toen die songs uitkwamen, weigerden verschillende radiostations in de States ze te spelen, maar vandaar zijn ze klassiekers in hun genre geworden.”

De avondvullende show bestaat uit een selectie van liefst veertig Kerst-hits. “Met de 80ste verjaardag van Elvis voor de boeg, zal ongeveer de helft van die songlijst uit zijn kerst-nummers bestaan. Maar daarnaast worden ook songs uit het repertoire van Chris Rea (“Driving Home For Christmas”) gebracht, of de echte kerst-hit “Lonely This Christmas” van Mud.”

Op het podium: leadvocalist Bouke, voor hem geen witte glitterpakken of opgekleefde bakkebaarden, maar een stijlvolle smoking… die het weliswaar hard te verduren krijgt tijdens de rocksongs. Achter de zanger een 6-koppige live band, een kerstkoor en een strijkerskwartet dat met violen een extra toets aan de kerstsongs toevoegt.

Na de enige Belgische show, trekt deze productie naar Nederland.

Tickets via het Staf Versluyscentrum (059 56 19 60) of www.elvismatters.com.

 
 CHRISTMAS WITH ELVIS  
 
Gepubliceerd: 05 december 2014, 07:50
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Live in L.A.