magazine_cover
© 2007-2022 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis redde RCA fabriek van sluiting
 
Auteur Karl Whitney hoopt mensen te vinden die in de Washington (Engeland) gevestigde RCA Record fabriek werkten in de jaren 1970. De RCA fabriek opende in mei 1970. Er is weinig beeldmateriaal of verhalen te vinden over de ervaringen in deze fabriek. De bouw van de meest moderne fabriek om vinylplaten te maken, en computergestuurd, begon in mei 1967. Bij de opening werden speciaal gemaakte vinyls met nummers van Elvis en andere zangers aan de ene kant en klassieke muziek op de andere uitgedeeld aan 200 managers en medewerkers.

Honderden werknemers produceerden meer dan 18.000.000 vinyls per jaar.

Maar midden jaren '70 begon de verkoop van van vinyl te dalen wegens de toenemende verkoop van muziekcassettes. Dit had ook zijn invloed op de RCA fabriek. De plannen voor sluiting werden al bekendgemaakt in 1976, en in juli 1977 werd aangekondigd dat 94 werknemers hun baan zouden verliezen, en de andere werknemers minder moesten gaan werken. In augustus 1977 overleed Elvis, en dit leidde uiteraard tot een stijging van de verkoop van Elvis vinylalbums.

Elvis was altijd een grote bron van inkomsten voor RCA, en de maanden na Elvis' overlijden werkte de fabriek op volle toeren, 24 uren per dag, zeven dagen per week.

In 1981 moest de fabriek dan toch noodgedwongen sluiten. Nadien werd er één van Europa's grootste doe-het-zelf zaken gebouwd op de site.
 
 
Gepubliceerd: 03 mei 2015, 07:03
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - That's The Way It Was