magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Taschen boek blijkt verkooptopper
 
Uitgeverij Taschen staat bekend om zijn uiterst kwalitatieve uitgaven. Dat is ze ook zeker nu weer gelukt met het boek Elvis and the Birth of Rock and Roll. Dit boek werd eerder in een luxe editie uitgegeven met een prijskaartje van meer dan 500 euro. De huidige uitgave is met een prijskaartje van € 49,95 zeker de aanschaf waard.

Kwalitatief is dit boek echt een topproduct. Een absolute aanwinst voor iedere boekenkast of misschien nog mooier voor op de salontafel.

Dit hardcoverboek is een uitgave in groot formaat (26,5 cm x 37,5 cm) waardoor de foto's nog meer tot hun recht komen. Het boek bevast 360 pagina's waarvan een aantal prachtig uitvouwbaar zijn tot nog grotere foto's.

Door de hoge kwaliteit van de Taschen boeken zijn vele uitgaven in de loop der jaren flink in prijs gestegen en bleken dit echte collector's items. Je haalt ook met dit boek een waar collector's item binnen.

Het boek bevat een schitterde verzameling foto's genomen door Alfred Wertheimer. Je ziet de meest memorabele shots van Elvis uit 1956, samen met een reeks historische beelden van 1958 wanneer Elvis naar zijn legerbasis in Duitsland vertrok. Ondanks dat veel van Wertheimers foto’s zeer bekend zijn, zijn vele beelden in dit boek niet eerder gepubliceerd. Elk hoofdstuk is geïllustreerd met een originele poster die special voor dit boek gecreëerd werd door Hatch Show Print, één van de oudste drukkerijen in Amerika, opgericht in 1879. Hatch ontwierp en drukte posters voor vaudeville, circussen, entertainers op wereldtournee in het begin van de 20ste eeuw en creëerde vele van de herkenbare beelden die de look van de country muziek in de jaren 40 en de rock and roll in de jaren 50 (waarvan vele posters voor Elvis) bepaalden.
 
 BESTEL HIER Elvis and the Birth of Rock and Roll  
 
Gepubliceerd: 18 juni 2015, 20:34
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Nevada Nights