magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis en jukebox-tentoonstelling in Duitsland
 
Van 4 juli tot 4 oktober vindt er in het Deutsche Automatenmuseum een unieke tentoonstelling plaats van jukeboxen en unieke verzamelobjecten van Elvis Presley.

De bekende Andreas Schröer van Elvis Presley Initiativkreis en Sascha Wömpener, museumdirecteur zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de speciale tentoonstelling 'Elvis und die Jukebox'. Deze is gewijd aan de geschiedenis van zowel de Amerikaanse als de Duitse jukeboxen van 1935 tot 1977. Er wordt ook een Elvis' verzameling ter beschikking gesteld door het Elvis Presley Initiativkreis Gelsenkirchen, volgens het museum heeft deze de grootste Elvis collectie buiten de Verenigde Staten. Naast indrukwekkende kledingstukken die Elvis ooit droeg op het podium, zullen een aantal van zijn gitaren worden tentoongesteld in het museum. Onder hen is ook de zwarte 'Isana'-Jazz gitaar die Elvis in december 1958 die hij tijdens zijn legerdienst in Duitsland gekocht heeft.

Sommige van de stukken zullen voor het eerst te bezichtigen zijn.

Het Deutsche Automatenmuseum is open van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen kan je het museum bezoeken, telkens van 11 tot 18 uur. De toegangsprijs voor een bezoek aan het museum is € 5 voor volwassenen. Kinderen onder de tien jaar hebben gratis toegang. De unieke collectie van het museum omvat momenteel 1800 stukken. Sinds het najaar van 2013 is het gevestigd in Schloss Benkhausen in Espelkamp-Gestringen (nabij Hannover).
 
 
Gepubliceerd: 22 juni 2015, 07:03
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Raised On Rock