magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis op nummer één best verkopende artiest...of toch niet
 
Een recente wijziging in de berekening van gecertificeerde albums in de VS voor Elvis heeft geresulteerd in een verhoging van 1 miljoen in albumverkopen voor Elvis. De officiële verkoop van Elvis' albums in de VS zoals gerapporteerd door de RIAA zijn gestegen tot 135.500.000. Het verschil van 1.000.000 stuks in de berekening van de verkoop van Elvis albums werd gevonden in een fout in de berekening van zijn EP verkopen die anders worden gewogen dan elpees. Elvis had 16 EP's die werden gecertificeerd ofwel goud, platina of multi-platina.

Het verschil werd ontdekt door entertainment journaliste Trina Young, die ook deze maand een nieuw boek op de markt brengt. (Elvis: Behind The Legend) De dame had gemerkt dat er een fout in de RIAA databank stond met betrekking tot het wegingcijfer. Ze heeft de RIAA gemeld en deze heeft erkend in een e-mail dat ze de cijfers zouden herzien.

Op 16 juli 2015 pastte de RIAA de cijfers aan, en Elvis was gedurende 1 week de best verkopende solo-artiest met meer dan 135 miljoen exemplaren. The Beatles was de best verkopende muziekgroep. Op de derde plaats stond Garth Brooks met 135 miljoen exemplaren. Amper één week later past de RIAA de cijfers van Garth Brooks aan, waarop deze weer op nummer één staat. Voorlopig is er nog geen officiële verklaring over deze toename.
 
 
Gepubliceerd: 04 augustus 2015, 21:22
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You