magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Graceland-archivaris ook verantwoordelijk voor Prince
 
Angie Marchese, Graceland-archivaris, is sinds kort ook verantwoordelijk voor de memorabilia van Prince. Zij is de archivaris op het landgoed van Prince. Paisley Park, het complex van de overleden popster Prince in het Amerikaanse Chanhassen bij Minneapolis, gaat vorige week even open voor het publiek. Dat kon dan rondneuzen in de ruimtes waar de muziekgigant beroemde nummers opnam, woonde en in april overleed.

Er liggen nog handgeschreven notities van de muzikant in de ruimtes waar verder gitaren en keyboards staan en liggen. Vanwege de veiligheidsregels kunnen de nabestaanden van Prince Paisley Park niet openen voor dagelijkse rondleidingen. Maar de lokale autoriteiten hebben wel toestemming gegeven voor de opening donderdag en op twee andere dagen deze maand. Ook de urn met as van Prince wordt tentoongesteld. Fans komen eerst binnen in de Purple Rain kamer waar het script ligt met de gitaar en de motor uit de gelijknamige film. De Oscar die Prince met de film won staat er en de film wordt geprojecteerd.

Het landgoed wordt beheerd door Graceland Holdings, dat ook verantwoordelijke is voor Elvis Presleys Graceland in Memphis. Het Amerikaanse televisieprogramma Today Show kreeg al een voorproefje.
 
 
Gepubliceerd: 10 oktober 2016, 08:34
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Harum Scarum