magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Almost In Elvis en Amerika
 
Het blad Almost in Elvis is de ontdekking van het jaar en niet alleen geschikt voor fans van The King. Het zal niet meevallen om in dit stukje uit te leggen wat Almost in Elvis precies is en waarom dit zo’n wonderlijk, verwarrend, geestig en liefdevol gemaakt periodiek is. Laten we beginnen met de titel.

Elvis is, natuurlijk, Elvis Presley, die in 1970 de plaat Almost in Love uitbracht. In alle (achttien) nummers van Almost in Elvis die tot nu toe zijn verschenen, staat een recensie van de verzamelplaat – een ijzersterk idee.

Almost in Elvis is een soort eerbetoon. Op de website almostinelvis.nl zegt hoofdredacteur en eindredacteur Dennis van Tiel, in het blad afwisselend Van Tiel, D. Ventiel, Dennis van Tiel en Van Tiel genoemd, er dit over: ‘Almost in Elvis deelt graag zijn vreemdsoortige liefde voor de royale bard Elvis Aaron Presley met het uitgeven van de onregelmatig verschijnende periodiek Almost in Elvis.’

Voor slechts een tientje kan een ‘kennismakingspakket’ worden besteld: vier oude periodieken. Elvis & sport is het thema van een van de nummers. Nummer dertien staat in het teken van vuurwapens. ‘De vorm van deze editie is gebaseerd op de westernromannetjes met in het midden een puzzel.’ Top.

Het thema van nummer 18 is Amerika, en in het bijzonder het Amerika van Elvis. Het is zo’n thema waar de gastschrijvers alle kanten mee op konden. De gemaakte reizen zijn afwisselend echt en denkbeeldig. Wat waar is, en wat niet, is onduidelijk. Dat is goed.

De verhaaltjes worden afgewisseld door korrelige zwart-witfoto’s, van Elvis vooral, en nuttige, Wikipedia-achtige beschrijvingen van plaatsen die in het leven van Elvis een rol hebben gespeeld, zoals Hawaii: ‘Hawaii, de vijftigste en voorlopig laatste, in 1959 toegevoegde staat van de Verenigde Staten, bestaat uit 137 atollen en vulkanische eilanden.’ Elvis was de ‘beroemdste vakantieganger van het land. Hij viel voor Hawaii en haalde er vaak een kleurtje op om er op het podium beter uit te zien.’

Zo komen we ook te weten dat Aspen zo’n zesduizend inwoners telt en is vernoemd naar de ratelpopulieren in de omgeving. Elvis was er in de winter van 1976. ‘Het zou de laatste wintersportvakantie blijken van de artiest in kwestie.’

Meerdere keren wordt ‘voor de goede orde’ gemeld dat niet New York de hoofdstad is van de staat New York, maar Albany. Almost in Elvis is, kortom, de ontdekking van het jaar en niet alleen geschikt voor fans van The King (1935-1977).
 
 
Gepubliceerd: 08 februari 2019, 08:33
Bron: Volkskrant/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - From Sunset to Vegas