magazine_cover
© 2007-2020 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Laatste gitaar van Elvis brengt 26000 euro op
 
Elvis Presley wordt gezien als een van de grootste iconen van popmuziek en heeft eigenlijk geen introductie nodig. Zijn energieke stage performance in combinatie met de rockabilly nummers zorgen er voor dat Presley in de jaren '60 in korte tijd zowel ontzettend populair als controversieel wordt. Hij is niet alleen de bestverkopende soloartiest in de geschiedenis (met meer dan een miljard platen), maar won ook drie Grammy Awards. Na zijn overlijden leeft de muziek van Elvis nog altijd door in de harten van vele fans en wordt hij gezien als één van de meest invloedrijke muzikanten die de wereld heeft gekend. Elvis zou op 8 januari 2020 precies 85 jaar worden. Een aantal unieke en originele Elvis' memorabilia werden via de Catawiki Elvis Veiling op 11 januari geveild. Zo bracht de laatste gitaar van Elvis ruim 26.000 euro op.

ELVIS-VEILINGEN

Wereldwijd vinden er regelmatig Elvis-veilingen plaats bij grote veilinghuizen. Ook Graceland Auctions houdt tijdens de jaarlijkse Elvis Week in augustus (nvdr. rond Elvis' sterfdatum) telkens een veiling waarbij tientallen memorabilia van verzamelaars dikwijls torenhoge prijzen behalen. De veilingsite Catawiki houdt maandelijks een Elvis veiling waarbij fans en verzamelaars oude platen, cd's, boeken, enz. kunnen aanbieden, en dit vanaf 1 euro. De fanclub ElvisMatters werkt dikwijls samen met Catawiki. Dankzij ElvisMatters konden vandaag enkele originele memorabilia op de Catawiki Elvis Veiling aangeboden worden, zoals een concertjasje uit '77, een 14-karaats gouden ring, en de laatste gitaar van Elvis Presley. De veiling liep vandaag af, en het concertjasje bracht 2650 euro op, een gouden ring 9500 euro, en de 'laatste' gitaar van Elvis ruim 26000 euro.

LAATSTE GITAAR

John Wilkinson was acht jaar lang lid van Elvis' vaste begeleidingsband TCB Band in de seventies bij meer dan duizend shows en speelde ritmegitaar voor Elvis. Hij verscheen in de Elvis-documentaires Elvis: That is the Way It Is en Elvis On Tour en in de beroemde televisie-uitzending van het concert "Aloha from Hawaii". Wijlen Peter Verbruggen, een van de oprichters van fanclub ElvisMatters, ontmoette John begin jaren 90 in Duitsland en een hechte vriendschap ontstond tussen de twee. Door deze vriendschap kon Peter unieke stukken aankopen zoals originele contracten door Elvis gesigneerd, juwelen, documenten, gitaren, en zelfs de laatste gitaar van Elvis Presley. Volgens het certificaat van gitarist John Wilkinson gaf hij op 26 juni 1977 voorafgaand aan wat Elvis' allerlaatste concert zou zijn een akoestische gitaar aan Elvis, inclusief een mooie opdruk met Elvis zijn naam, en het bekende TCB logo. John had de gitaar voor Elvis laten maken als cadeau, Elvis speelde erop en vroeg aan John om hem bij te houden.. helaas heeft er nooit nog een concert plaatsgevonden. Elvis overleed op 16 augustus 1977. De gitaar was een item dat in het oog sprong bij de verschillende bieders, en bracht uiteindelijk 26.000 euro op.
 
 
Gepubliceerd: 11 januari 2020, 23:33
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Clambake