magazine_cover
© 2007-2020 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Stamps-lid Ed Hill overleden
 
Ed Hill, vroeger lid van J.D. Sumner en The Stamps Quartet is vanmorgen overleden. Ed was de zoon van een predikant en werd geboren in St. Louis. Hij begon op jonge leeftijd met zingen met een groep genaamd "Humble Hearts". Een paar jaar later, toen Ed's vader predikant werd van The First Baptist Church be´nvloedde het Ed's leven voor altijd omdat Ed hier zijn toekomstige vrouw Sharon ontmoette.

Het was in dezelfde kerk dat Ed kennis maakte met Lewis Garrison, (ook bekend als "Big Lew"), die er dirigent was. Ed nam Lews hoge tenorgeluid op in een nieuwe groep die hij oprichtte, genaamd The Prophets Quartet. Ze wisten toen nog niet dat ze samen een van Amerika's meest gerespecteerde gospelkwartetten zouden worden. The Prophets was het meest bekendst met de samenstelling van de groep die bestond uit Big Lew, Roy McNeal, Dave Rodgers en Ed met Joe Moscheo aan de piano.

Nadat Ed The Prophets verlaten had zong hij een lange tijd bij Hovie Lister en The Statesmen. J.D. Sumner (van The Stamps Quartet) vroeg Ed om zijn muziekgezelschappen te leiden, en in 1973 werd hem gevraagd tijdelijk bariton te zingen totdat een blijvende stem gevonden was. "Tijdelijk" werd uiteindelijk vijf jaar fulltime in dienst bij het Stamps Quartet en bij wijlen Elvis Presley.

In 1980 speelde Ed een grote rol bij The Singing Americans. In 1987 reorganiseerde J.D.Sumner het Stamps Quartet vanuit zijn bestaande Master's V-groep en J.D. vroeg Ed opnieuw om lid te worden van zijn groep. Volgens J.D. was Ed "een van de beste zangers waarmee ik ooit heb samengewerkt."

Ed, samen met The Stamps, waren vaste leden van de Elvis Presley Show tot Elvis' dood in 1977. Na de dood van J.D. Sumner in 1998, bleven de Stamps optreden als Golden Covenant.

In april 2004 onderging Ed een drievoudige bypass-operatie na een routinematige lichamelijke ingreep. In maart 2005 kreeg hij een mini-beroerte.

Vorig jaar was Ed nog tijdens Elvis Week te gast in Memphis, en ook augustus '20 stond hij in het programma van Elvis Week 2020. Rest in Peace, Ed!
 
 
Gepubliceerd: 14 juli 2020, 18:46
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Elvis Country