magazine_cover
© 2007-2020 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis’ gitaar uit de fifties te koop op veiling
 
Op de website van het Amerikaanse Gotta Have Rock’n’Roll worden op 22 juli een vijfentwintig loten gerelateerd aan Elvis te koop aangeboden. De geďnteresseerden hebben zich al wel regelmatig vragen moeten stellen over sommige items die de site aanbood en de echtheid ervan.

Blikvanger op de veiling die op 22 juli start is ongetwijfeld Elvis’ gitaar uit de fifties.

Elvis Presley's belangrijkste gitaar ooit om te veilen, dit is zijn historische Martin D-18 gitaar uit 1942, met serienummer 80221, die hij bezat tussen 1954 en 1956, en wordt vaak zijn "Sun Sessions" gitaar genoemd. Elvis gebruikte deze gitaar tijdens het opnemen in de iconische Sun Studios in Memphis, TN en tijdens optredens in deze periode.

Elvis kocht de gitaar bij O.K. Houck's Piano Store in Memphis, waar hij zijn Martin 000-18 inruilde. Hij versierde de body van de gitaar met zelfklevende metalen letters die zijn naam "ELVIS" spelden. De letters "ELVI" staan er nog steeds op. Alleen de "S" ontbreekt. De geschatte waarde volgens de site is tussen de twee en drie miljoen dollar. Wie zich aan een bod wil wagen.. de startprijs om te bieden bedraagt 1,2 miljoen dollar.
 
 
Gepubliceerd: 17 juli 2020, 07:36
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You