magazine_cover
© 2007-2021 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Micky van The Monkees bezoekt Graceland
 
Afgelopen weekend vond het concert van The Farewell Tour van The Monkees plaats in Memphis. De zanger van de groep, Micky Dolenz, maakte van de gelegenheid gebruik om Graceland te bezoeken.

Aan het eind van 1965 werd Dolenz tijdens een auditie voor een nieuwe tv-serie over de popband The Monkees uit 400 kandidaten gekozen, samen met Davy Jones, Michael Nesmith en Peter Tork. In september 1966 bereikte de band met hun debuutsingle Last Train to Clarksville onverwachts de toppositie van de charts. De serie debuteerde twee dagen later met succes bij NBC en liep twee jaar. Nadat de serie was stopgezet viel de groep geleidelijk uit elkaar; Tork stapte eind 1968 op, en begin 1970 liet Nesmith in een speelgoedreclame doorschemeren dat ook hij het welletjes vond. Dolenz en Jones gingen nog even verder totdat de platenmaatschappij er in 1971 een punt achter zette.

Nu touren Nesmith en Dolenz samen door Amerika voor hun afscheidstournee. Vrijdagavond traden ze op in de Soundstage at Graceland, aan de overzijde van Elvis’ huis.
 
 
Gepubliceerd: 04 oktober 2021, 08:19
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Something For Everybody