magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis was eigenaar van presidentieel jacht
 
Luxueuze, exclusieve auto’s, snelle sportwagens, zware motoren, learjets en de Lisa Marie, een machtig viermotorig straalvliegtuig. Elvis hield van snelheid. Vaak wordt vergeten dat Elvis in de jaren ’60 ook voor heel korte tijd eigenaar was van een jacht. En dit was niet zomaar een bootje, het was een heus presidentieel jacht: de USS Potomac. Hij kocht het echter niet om er mee te varen.

Elvis was een man met een gouden hart. Hij hield van weggeven, mensen gelukkig maken. Hij zette zich in voor verschillende goede doelen, maar vaak werd dit uit de pers gehouden en werd er geen publiciteit rond gemaakt. In de namiddag van 14 februari 1964 was het echter anders. De pers was massaal opgedoken en gaf veel ruchtbaarheid aan een opmerkelijk goed doel van Elvis. Op die zonnige Valentijnsdag overhandigde Elvis officieel de USS Potomac, het presidentiële jacht van Franklin Roosevelt, aan het St. Jude Children’s Research Hospital. De sleutels van het jacht werden in ontvangst genomen door Danny Thomas, een entertainer die twee jaar eerder het hospitaal in Memphis gesticht had. In tegenstelling tot Elvis’ andere schenkingen, was dit een op voorhand geregisseerd publieksevenement.

Elvis kwam met de auto aan op het dok in Long Beach, CA en werd er opgewacht door een massa fans. Ze hadden op voorhand in de kranten kunnen lezen dat Elvis die dag zou komen. De kranten uit Los Angeles en omstreken hadden fotografen en journalisten naar het event gestuurd om verslag uit te brengen. Het 165 voet (+/- 50 meter) lange presidentiële jacht lag voor anker tegen de kade, op de achtersteven stond een bord met opschrift: “Vandaag om 13uur zal Elvis Presley het jacht Potomac schenken aan Danny Thomas namens het Saint Jude Hospital, Memphis, TN.” Nadat Elvis, prachtig gekleed in een grijs pak, de sleutels en eigendomspapieren overhandigde aan Thomas, beklommen beide heren de loopplank om samen een kijkje te nemen op het schip.(het volledige artikel kan je lezen in het recentste ELVIS-magazine #78).

Heb je zelf een tip voor onze redactie? Een opmerkelijk (nieuws)verhaal of iets waar je graag over wilt lezen. Of misschien wil je graag zelfs een artikel aanleveren?

Laat het ons weten en stuur mail naar jeroen@elvismatters.com en wie weet verschijnt jouw artikel wel in ons volgende magazine!

 
 
Gepubliceerd: 17 september 2022, 07:59
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - 50.000.000 Elvis Fans Can't Be Wrong