magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Wordt Elvis musical?
 
A-list filmmaker Baz Luhrmanns film Moulin Rouge! uit 2001 werd in 2018 een Broadway-musical hit. Nu wil Luhrmann misschien hetzelfde doen voor zijn recente biopic Elvis.

In een interview met de What's On Stage-theatersite in London, zegt Luhrman dat eigenlijk al zijn films zijn ontworpen op een manier dat ze in musicals veranderd kunnen worden, en Elvis hoort daar ook bij.

"Zonder hier gelijk een nieuws-headline van te maken, zie ik niet hoe deze film op een gegeven moment niet [een musical wordt], het is onmogelijk dat...ik bedoel, denk aan Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks die een hele musical verankerd die om Elvis gaat," zegt Luhrman

"We hadden het privilege om Austin Butler [die Presley speelde] alle nummers in Elvis te zien optreden, maar dan helemaal. We hebben niks geknipt, hij speelde het hele concert. En in een musicalversie kan je het op een natuurlijke manier laten overlopen. Een live versie zou zowel de live optredens als het persoonlijke leven van Elvis een verhaal geven."

Elvis heeft zelf op een beroemde wijze geholpen aan de inspiratie voor de musical Bye Bye Birdie uit de jaren zestig, en de meer recente jukeboxmusical All Shook Up.
 
 
Gepubliceerd: 03 oktober 2022, 17:40
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Fun In Acapulco