magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 De schuld van Elvis?
 
Ever Meulen, die eigenlijk Eddy Vermeulen heet en 76 jaar is, is een Belgische graficus, cartoonist en illustrator wiens reputatie te vergelijken valt met die van Joost Swarte in Nederland. Zijn werk is bekend van bladen als Humo en Oor en ook maakte hij talloze affiches voor Belgische muziekfestivals.

Binnenkort komt hij met een groot nieuw koffietafelboek waarin popmuziek centraal staat: Rock in Stock. Met heel veel atoomkuiven, glimmende gitaren, rammelende jukeboxen en bovenal een enorme hoeveelheid jarenvijftigauto’s, liefst met staartvinnen.

Die auto’s zitten hem in het bloed. Jarenlang hield Ever Meulen kantoor in een garage in de Brusselse wijk Anderlecht, waar hij het tekenen afwisselde met het sleutelen aan zijn klassieke Oldsmobile. Hij kent zijn materie van onder de motorkap, zogezegd.

De Nederlandse Volkskrant sprak Ever Meulen telefonisch, als hij hen vanuit Brussel laat weten wat voor hem rock-’n-roll en klassieke auto’s met elkaar te maken hebben. ‘Het is allemaal de schuld van Elvis. Niet alleen door zijn muziek, maar ook door zijn Pink Cadillac en andere fraaie automobielen. Die passen perfect bij rock-’n-roll. Ik heb een oudere zus die ook helemaal zot was van Elvis. Ik heb het van haar. Al sinds mijn vroegste jeugd verbind ik muziek en auto’s in tekeningen. Ik vind het een interessante combinatie. Dat geeft mij nog altijd veel plezier.’

 
 
Gepubliceerd: 18 november 2022, 02:28
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - New Haven 76