magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Nederlander bezoekt Elvis in seventies
 
Er zijn van die momenten dat je even niet weet wat je moet zeggen. Bij een bezoek voor het ophalen van gekochte Elvis items via Marktplaats gebeurde mij iets zeer onverwachts.

Natuurlijk gaat het gesprek verder over Elvis waarbij verkoper Henk van Zanten aangaf dat hij Elvis drie keer in 1973 in Las Vegas heeft gezien. Daar stond ik dan... ik vroeg na een kort gesprek of ik het verhaal op papier mocht zetten voor de fans van ElvisMatters. Bij een tweede afspraak vertelde hij vervolgens zijn gehele verhaal.

Henk van Zanten en zijn vriend Ralph Urman besloten om in 1973, na het lezen van een advertentie in het fanclubblad van It's Elvis Time, een reis te boeken naar Amerika. De reis werd georganiseerd door de Engelse fanclub onder leiding van Todd Slauther en de Nederlandse fanclub voorzitter Marco van der Meij. Voor vijftien dagen zouden Henk en Ralph met een groep van 250 fans Memphis, Tupelo, Las Vegas en Los Angeles bezoeken.

Henk gaf aan dat met een speciaal gereserveerd vliegtuig naar Amerika gevlogen werd. De eerste stop was Memphis met een speciaal bezoek aan Graceland. Elvis was op dat moment al in Las Vegas voor zijn Summer Festival ’73, gedurende vier weken.

Bij aankomst op Graceland werd de groep hartelijk ontvangen. Ook was het mogelijk om naar het huis te lopen. Naar binnen kijken was geen optie, aangezien Elvis daar nog steeds woonde met zijn familie. Henk vertelde met een glimlach dat het de afspraak was om niet aan de achterzijde van het huis te komen, maar dit werd stiekem toch gedaan met een bezoek aan de Meditation Garden en het zwembad.

Na een overnachting in het Peabody Hotel werd Tupelo bezocht. Vijf bussen werden ingezet en onder begeleiding van een uitgebreide politie-escorte werd Tupelo binnengereden. Henk verbaast zich hier nog steeds over hoe groots dit werd aangepakt. Iedere bus had een eigen nummer en hier kon men de gehele reis in meerijden om verwarring te voorkomen…(lees meer in ELVIS #83)
 
 Nog geen lid? Word het vandaag!  
 
Gepubliceerd: 31 januari 2024, 17:15
Bron: Erik van den Berg / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dixieland Rocks