magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Nieuwe bestemming Hard Rock Café in Memphis
 
Het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum en de Memphis Music Hall of Fame hebben het voormalige Hard Rock Cafe aan Beale Street 126 gekocht voor 5 miljoen dollar. Het wordt de nieuwe thuisbasis van het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum. En nog veel meer.

J.W. en Kathy Gibson, Mike en Linda Curb en de Assisi Foundation uit Memphis zijn de grootste donoren die naar voren zijn gekomen om de aankoop werkelijkheid te maken, zegt Memphis Rock ‘n’ Soul Museum-directeur John Doyle.

“We hoorden van deze mogelijkheid acht maanden geleden toen het Hard Rock Cafe vertrok”, zegt Doyle. “Toen wisten we dat de mogelijkheid zich voordeed. De Memphis Music Hall of Fame bevond zich in dat gebouw. Wij stapten naar voren. Die vijf miljoen dollar werd in acht maanden tijd opgehaald en we konden het gebouw kopen.”

Het gebouw, waar de oorspronkelijke kledingwinkel van Lansky Bros. was gevestigd, staat bekend als 'The Historic Lansky Building', zegt Doyle. ‘Iemand had het kunnen kopen en kapot kunnen maken. Het was de plek waar Elvis zijn kleren kocht. Isaac Hayes winkelde daar. B. B. King winkelde daar. Jerry Lee Lewis winkelde daar. En Johnny Cash kocht daar zijn eerste zwarte jas van Bernard Lansky op de tweede verdieping waar de tentoonstelling Memphis Music Hall of Fame is.

Priscilla Presley, een groot voorstander van het Memphis Rock ‘n’ Soul Museum, de Memphis Music Hall of Fame en Beale Street, zal morgen een persconferentie organiseren en vervolgens om 14.00 uur het gebouw inhuldigen.
 
 
Gepubliceerd: 27 maart 2024, 12:11
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I Sing All Kinds