magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Luxe Warhol Elvis Boekenset
 
De Catawiki Elvis-veiling, die momenteel loopt, biedt een weer een mooie kans om unieke verzamelobjecten in handen te krijgen. De veiling loopt nog tot maandagavond 20:00 uur.

Onder de vele bijzondere items trekt een aantal objecten in het bijzonder de aandacht waaronder: een exclusieve en zeer gelimiteerde luxe boekenset van Warhol over Elvis Presley. Deze bijzondere set, uitgegeven door Christie's, omvat twee boeken gehuld in een stijlvolle hardcover slipcase. Het eerste boek is volledig gewijd aan Elvis, terwijl het tweede boek de iconische Marlon Brando belicht.

Deze luxe editie is rijk geïllustreerd met prachtige en exclusieve foto's op hoogwaardig papier, met beelden van Elvis Presley, Marlon Brando, Andy Warhol, Marilyn Monroe en vele anderen. Een ware aanwinst voor zowel de liefhebber van popart als fans van de King of Rock 'n' Roll.

Andy Warhol en Zijn Werk Rond Elvis Presley

Andy Warhol, een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw, staat bekend om zijn bijdrage aan de popartbeweging. Zijn werk rond Elvis Presley is in het bijzonder opmerkelijk en blijft een belangrijk onderdeel van zijn nalatenschap. Warhol was gefascineerd door de cultuur van beroemdheid en de manier waarop media iconen zoals Elvis Presley vormden en presenteerden.

Warhol's Elvis-werken, waaronder de beroemde 'Elvis Presley-serie', zijn iconisch. Deze werken karakteriseren zich door hun herhalende stijl, waarbij Warhol gebruikmaakte van zeefdruktechnieken om meerdere afbeeldingen van de zanger op één doek te plaatsen. Deze aanpak was revolutionair en speelde een cruciale rol in de manier waarop kunst en beroemdheid in de tweede helft van de 20e eeuw werden waargenomen.

De Catawiki Elvis-veiling met de Warhol Elvis Brando-boekset biedt een unieke kans om een stuk van deze fascinerende geschiedenis in huis te halen. Niet alleen biedt het een blik op Warhol's visie op Elvis, maar het vormt ook een brug tussen de werelden van kunst, cinema en muziek. Mis deze kans niet.

 
 Bekijk hier de Catawiki Elvis veiling  
 
Gepubliceerd: 29 maart 2024, 15:10
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Tucson ‘76