magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Graceland Verwikkeld in Raadselachtige Juridische Strijd
 
Het iconische Graceland landgoed van Elvis Presley staat mogelijk op het punt geveild te worden, maar de kleindochter van de King, Riley Keough, vecht de verkoop aan en heeft een rechtszaak aangespannen wegens fraude.

Eerder deze maand werd een openbare kennisgeving geplaatst voor de gedwongen verkoop van Graceland. Volgens de kennisgeving zou de Promenade Trust, die het landgoed op 3734 Elvis Presley Blvd. beheert, $3,8 miljoen verschuldigd zijn na het niet terugbetalen van een lening die op 16 mei 2018 werd afgesloten.

De openbare veiling was gepland voor donderdag 23 mei bij het Shelby County Courthouse in Memphis. Echter, er is een tijdelijk schorsingsbevel verleend, volgens het juridische team van Riley Keough, waardoor de geplande verkoop van donderdag wordt uitgesteld. Keough erfde de Promenade Trust na het overlijden van haar moeder Lisa Marie Presley in januari 2023.

Het in Memphis gevestigde advocatenkantoor Morton and Germany vertegenwoordigt Keough en de Promenade Trust. Advocaat Jeff Germany bevestigde dat het tijdelijke schorsingsbevel van kracht is.

Naussany Investments and Private Lending uit Missouri beweert dat Graceland als onderpand werd gebruikt voor de lening en dat de inmiddels overleden Lisa Marie Presley de lening niet heeft terugbetaald. Keough heeft namens de Promenade Trust een rechtszaak aangespannen tegen Naussany Investments. In de rechtszaak, ingediend op 15 mei in de Shelby County Chancery Court, beweert Keough dat het bedrijf frauduleuze documenten heeft ingediend met betrekking tot de lening en het onbetaalde bedrag.

"Deze documenten zijn frauduleus," stelt de rechtszaak. "Lisa Marie Presley heeft nooit geld geleend van Naussany Investments en nooit een hypotheekakte aan Naussany Investments verstrekt."

Keough beweert dat Presley’s handtekeningen op de akte vervalsingen zijn en dat Naussany Investments geen echt bedrijf is. Volgens de rechtszaak ontkent de betrokken notaris dat zij Lisa Marie Presley’s handtekening heeft geverifieerd of haar ooit heeft ontmoet.

Elvis Presley kocht het Graceland landgoed in 1957. Het 179 hectare grote terrein werd na Elvis' dood in 1977 geërfd door Lisa Marie Presley. Het opende in 1982 als museum en trekt jaarlijks ongeveer 600.000 bezoekers. Het huis werd vorig jaar uitgeroepen tot het populairste museum in de Verenigde Staten.
 
 
Gepubliceerd: 21 mei 2024, 01:47
Bron: Commercial Appeal/News Channel 3 / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - A Minnesota Moment