magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Update Restauratie Muur in Meditation Garden
 
Eind mei is gestart met de restauratie van de muur in de Meditation Garden op het domein Graceland. De werkzaamheden zijn momenteel nog in volle gang. Het hele gebied is afgezet met een houten constructie, waardoor aan de voorzijde van de muur niets van de werkzaamheden zichtbaar is. Aan de achterzijde van de muur is duidelijk te zien dat de muur volledig wordt gestut, wat geen verrassing is aangezien we al jaren konden zien dat de muur achterover begon te hellen.

De restauratie is hoogst noodzakelijk gebleken. Afgelopen zomer, tijdens een bezoek van ElvisMatters samen met onze reizigers, werd al duidelijk dat de muur aanzienlijke scheuren vertoonde en wegzakte. Provisorische stutten aan de achterzijde waren destijds al aangebracht.

De muur staat in een schuine boog rondom de plaats waar Elvis begraven ligt en is voorzien van kenmerkende glas-in-loodramen. Deze ramen geven de muur een unieke uitstraling en dragen bij aan de serene sfeer van de Meditation Garden.

Hoe lang de werkzaamheden nog in beslag nemen is op dit moment niet bekend. We houden jullie op de hoogte van de voortgang en verdere updates over de restauratie.
 
 
Gepubliceerd: 17 juni 2024, 08:12
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp . - Fotograaf:  Sandy Murdock
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Frankie and Johnny