magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Officieel FTD nieuws
 
Het FTD-Team Ernst en Roger stuurden vandaag een nieuwsbrief uit met de officiele aankondiging van de geplande releases voor het najaar. Vorige week lekte al voortijdig uit dat een nieuw boek en vinyl uitgave er staan aan te komen. Ernst en Roger willen zich verontschuldigen voor het voortijdig lekken van dit nieuws, maar kunnen dit niet tegenhouden omdat zoveel mensen betrokken zijn met de productie. In elk geval volgt hier de planning zoals die nu vastgelegd is:

King Creole, The Music (boek + CD, 8 aug 2010)

Dit 200 pagina tellende boek is ontworpen om de muziek uit de film aan te vullen. Het boek bestaat uit twee delen: de opname sessies op 16 januari 1958 en de song scenes tijdens het draaien van de film, inclusief backstage foto's. De foto's bestaan uit klassiekers en bekende shots maar het grote deel is nooit eerder gepubliceerd en zijn afkomstig van de originele set fotografen en dus géén stilstaande frames uit de film. De bijgeleverde CD bevat alle masters en reeds uitgegeven alternatieve masters. Er is helaas geen onbekend sessie materiaal gevonden.

Good Times - The Outtakes (2 Vinyl, 8 augustus 2010)

De vijfde uitgave in de strikt gelimiteerde vinyl reeks van FTD bevat alle superieure kwaliteiten die inmiddels bekend zijn voor deze uitgaven: uitmuntende kwaliteit in een schitterende verpakking.

Boston Garden (nog geen titel, 5" CD, 14 september 2010)

Op dit moment is er nog geen titel gekozen voor de soundboard opname van het concert van 10 november 1971 in de Boston Garden. Het concert verscheen eerder reeds op bootleg maar is de enige show waarover FTD beschikt uit de eerste seventies tours. In de case zit een fotoboekje.

Elvis - Fool (2CD 7" CD, 14 september 2010)

Samen met de Boston show wordt dit klassieke album uitgebracht.

Verder:

Drie overige releases staan gepland, maar hier worden nog geen titels op geplakt: een soundboard release in september, een classic album in de 7" reeks en een nieuwe vinyl uitgave volgen in november. Meer details volgen wanneer bekend!
 
 
Gepubliceerd: 10 juli 2010, 20:32
Bron: FTD / Gepubliceerd door: ElvisMatters - David Hamal .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Spring Tours ‘77