magazine_cover
© 2007-2021 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis 35 jaar later: ode door Veldhovens Mannenkoor & Bouke
 
Het is dit jaar precies 35 jaar gelden dat Elvis Presley overleed. Een muzieklegende als geen ander. Nog steeds is Elvis een inspiratiebron voor veel hedendaagse artiesten, nog steeds wordt zijn muziek veelvuldig gedraaid en heeft hij miljoenen fans over de gehele wereld. De muziek van Elvis mag dan ook niet ontbreken op Cult en Tumult. En waar kun je de zondagmorgen beter mee beginnen dan met de mooiste gospels uit de muziekgeschiedenis. Voor velen een onbekendere kant van Elvis, maar voor Elvis zelf was de gospelmuziek een grote inspiratiebron. Daarnaast ontving Elvis voor zijn gospelmuziek een aantal van de hoogste muziekonderscheidingen. De gospels van Elvis worden ten gehore gebracht door het Veldhovens Mannenkoor en Bouke.

Het Veldhovens Mannenkoor werd opgericht in 1960 met als eerste dirigent Frans van de Goor. Onder leiding van hem en zijn opvolger Bert Ramakers werd aan vele concoursen en festivals deelgenomen en in de hoogste klassen werden vele eerste prijzen nationaal en internationaal behaald. Aanvankelijk werd voornamelijk Byzantijnse muziek beoefend, maar al spoedig werden werken van kunstenaars zoals bijvoorbeeld Palestrina, Händel, Schubert en Mendelssohn aan het programma toegevoegd.

Er is een indrukwekkend repertoire opgebouwd met daarin koorwerken uit ruim vijftien taalgebieden, ernstig maar soms ook uiterst frivool. Sinds 2005 staat het koor onder leiding van Nadia Loenders, onder haar leiding is er een nieuwe weg gekozen. Zonder het oude repertoire te vergeten, wordt er gewerkt aan een modern muziekpakket met werken van moderne kunstenaars zoals Vaughan Williams, Barber en Bestor.

Bouke won eerder het RTL4 programma Waar Is Elvis?! Daarna stond Bouke op het podium met originele live band van Elvis, dezelfde muzikanten die meer dan 1.000 keer met Elvis gespeeld hadden. Nam hij een aantal songs op samen met de pianist van Elvis en trad op met The Imperials, het gospelkwart van Elvis. Dit jaar stond Bouke op 16 augustus, exact 35 jaar na het overlijden van Elvis op het podium recht tegenover Graceland, het landgoed van Elvis in Memphis (USA) met een groot herdenkingsconcert. Niet verwonderlijk als je Bouke ooit aan het werk hebt gezien, hij kan de songs van Elvis namelijk als geen ander live ten gehore brengen.

Kom en geniet van onvergetelijke songs als You’ll Never Walk Alone, If I Can Dream, Amazing Grace en vele andere. Dit wil je niet missen!

Cult en Tumult

Zondag 30 september 2012,van 13 tot 14 uur op het hoofdpodium op de Burgemeester van Hooflaan in Veldhoven

Toegang is GRATIS!
 
 
Gepubliceerd: 18 september 2012, 06:01
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I Sing All Kinds